Томати

Томат — одна з найпопулярніших овочевих культур в Україні, яка становить майже третину валового збору овочів. Завдяки поживної цінності, високої врожайності, смакових якостях і універсальності використання томат поширений у всіх регіонах і вирощується як у відкритому, так і в захищеному грунті.

Головною причиною зниження врожаю і погіршення якості плодів є ураження томата хворобами, шкідниками і пригнічення бур’яном рослинністю. Тому важливим прийомом в інтенсивної технології вирощування томата є захист від шкідників, хвороб, і бур’янів. Найбільш шкідливі колорадський жук, бавовниковий і підгризаючих совки, фітофтороз, макроспоріоз (суха плямистість), септоріоз (біла плямистість), бактеріальний рак (БРТ), столбур, з бур’янів поширені: лобода біла та інші її різновиди, амарант, гірчак, осоти, паслін чорний, молочаї, Чортополох, просо куряче, мишій, пирій та ін.

Томат пригнічується смітної рослинністю, уражається хворобами, шкідниками протягом усього періоду вегетації з подальшим збереженням у після вегетаційний період, що робить необхідним проведення захисних заходів протягом усього року. Тому лише інтегровані системи захисту, з препаратами компанії Химагромаркетинг можуть забезпечити надійний контроль над виникненням і розвитком шкідливих організмів.