Безпека при протруюванні насіння

Протруювання насіння є одним із ключових технологічних заходів який закладає основу майбутнього врожаю. На даному етапі роботи з протруйниками, як і з іншими хімічними речовинами, обов’язкове дотримання правил безпеки.
Особи, задіяні при протруюванні насіння мають працювати тільки у спецодязі, індивідуальних засобах захисту, обов’язково повинні пройти медичний огляд, інструктаж з правил техніки безпеки і мати посвідчення та допуск до роботи пестицидами.
Для протруєння насіння слід використовувати лише ті препарати, які включені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
Процес протруювання насіння організовують на спеціальних майданчиках під навісом (пункти протруювання) із застосуванням спеціальних машин для протруювання.
Проводять протруювання насіння на відстані не менше 200 м від житлових та тваринницьких приміщень, джерел водопостачання, місць зберігання продуктів харчування.
Варто здійснювати вологе протруювання посівного матеріалу з використанням плівкоутворюючих препаратів. Сухе протруювання не допускається.
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- змішувати протруєне насіння із непротруєним;
- використовувати для протруювання насіння ртутьорганічні пестициди;
- здавати його на хлібоприймальні пункти;
- використовувати як харчовий продукт, корм для сільськогосподарських, домашніх тварин і птиці;
- перевезення людей разом із протруєним насінням;
- перемішувати протруєне насіння у сівалці руками.
ОБОВ’ЯЗКОВО
На всіх етапах протруєння насіння та його висіву керівники робіт постійно контролюють дотримання працівниками правил техніки безпеки та особистої гігієни.
Хімагромаркетинг – піклується про Вашу безпеку!